Hjemmelaget mat er best

Bearbeidet og prosessert ferdigmat inneholder som regel tilsetningsstoffer, sukker og konserveringsmiddel kroppen ikke trenger. Konvensjonelt brød er for eksempel ofte tilsatt ekstra gluten, hvetestivelse og sukker for at det skal heve bedre, ha bedre holdbarheten og få den luftige og "ferske" konsistensen. Ingredienser som har blitt forvandlet fra hel mat til et bearbeidet og varmebehandlet produkt, har allerede i prosessen mistet mye av næringsverdien og smaken. 

Ren mat. Bruk ingredienser som er rene, hele og naturlige og økologiske så langt det er mulig. Hjemmelaget mat smaker så mye bedre, og det fine er at du kan justere krydder og ingredienser etter dine smakspreferanser.  

Krydder. Ikke vær sparsommelig med krydderet som er fulle av antioksidanter og løfter smaken i matretten. Ferske krydderplanter har en litt annen smak enn tørket, som for eksempel basilikum og koriander. Pesto blir ikke pesto uten fersk basilikum, og tørket er best i varme retter.

Kostnader. Du kan bli positivt overrasket over at prisen som regel er mye lavere på det ferdigproduktet du selv lager kontra ferdigkjøpt. I tillegg betaler du ikke for alt det som tilsettes ekstra i ferdigmat. Du får altså mer ren mat for pengene. Selv om du bruker økologiske ingredienser vil totalprisen ofte være lavere.

Ønsker du inspirasjon og oppskrifter postes dette fortløpende på Holistisk Kosthold instagram.