Pålegg, brød og musli

Fiberstrø med hemp- og chiafrø

  • 100 g hempfrø
  • 100 g chiafrø
  • 30 g kruskakli (hvetekli)

Bland og oppbevares i en glasskrukke. Strø på yoghurt, salat eller tilsettes brød eller knekkebrød oppskrifter. Rik på protein, antioksidanter og kostfiber.


Kommende oppskrift

Hasselnøtt-sjokoladepålegg

  • 150 g hasselnøtter
  • 100 g cashew 
  • 100 g lønnesirup
  • 7 stk. dadler
  • 10 g kakao
  • ca 0,5 dl havremelk eller annen type
  • Ørlite salt

Rist hasselnøttene i ovnen på 200° C i 8 minutter. Gni  av skallet på nøttene (i en pose, sil av skallene). I en blender /foodprosesser, kjør til flytende og skinnende masse. I en liten blender, bland dadler (ta ut stenene) og lønnesirup til jevn masse. Bland det med nøttemassen, tilsett kakao, melk og salt. Nydelig på en brødskive, men også på iskrem eller gresk yoghurt

Fiberknekkebrød

  • 150 g linfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 30 g kruskakli
  • 10 g chiafrø 
  • 10 g fiberhusk
  • 3,5 dl vann
  • Litt salt

Bland det tørre sammen i en bolle og tilsett vann. Bland godt og la det stå i noen minutter til en tykk grøtkonsistens.

Spre knekkebrødmassen på et stekebrett (m/bakepapir) med en slikkepott/spatel til overflaten blir jevn. Stek midt i ovnen på 160° i 10 minutter. Ta ut brettet og kutt til 16 ruter (evt den størrelsen du ønsker). Stek videre i ca 50 minutter. Avhenger av ovnen. Knekkebrødene skal være harde. Tips! Luft ut fuktigheten halvveis. Rik på protein og fiber.