"Få bedre matvaner med stressmestring"

Stresser du mindre, spiser du bedre som bidrar til økt livskvalitet!

NÅR: 2. september - 7. oktober kl. 18.00-20.30.

HVOR: Asker Frivillighetsentral,  Askerveien 47, Asker.

ANTALL: 6 ganger / 2,5 timer pr. gang

BONUS - etter kurset får du 1 time gratis kostholdsveiledning verdi 890 kr.

Når du sender inn din bestilling, kontakter jeg deg på mail for nærmere avtale om kursstart og du får en bekreftelse med betalingsforespørsel fra VIPPS Holistisk Kosthold.  

Innhold hver kurssamling

Stress har en stor påvirkning på våre matvaner og helhetlige helse. Kurset er for deg som har mye stress i livet og ønsker å lære hvordan mestre stress. Kurset kombinerer teori og klassiske mindfulnessøvelser, men den viktigste læringen gjøres gjennom dine egne erfaringer på kurset og refleksjoner mellom kurskveldene.

DEL 1 - STRESSREDUKSJON OG STRESSMESTRING 

Uke 1: Mindfulness og autopiloten. Her blir vi kjent med gruppen og det blir en introduksjon til mindfulness og øvelser.

Uke 2: Dine tanker er ikke fakta. Vi blir lett styrt av våre tanker som påvirker oss både fysisk, mentalt og følelsesmessig som kan påvirke dine kostholdsvaner. Her går vi nærmere inn på det å være tilstede med de forskjellige tilstandene.

Uke 3: Stresstriggere og stressreduksjon. Dette er ett av kjerneområdene i kurset hvor vi går inn på det som utøser stress og hvordan reduseres stress i hverdagen.

DEL 2 - MATSTRESS OG MINDFULEATING

Uke 4: Mindful eating for økt sanseopplevelse. Hvordan vi spiser har en stor påvirkning på vår fysiske og mentale helse. Her går vi mer inn i mindful eating teknikker som bidra til å bryte spisemønsteret slik at du blir mer til stede med måltidet. Tilstedeværelse vil gi en bedre sanseopplevelse og økt matglede.

Uke 5: Matstress og våre handlingsmønster. Her fortsetter vi med mindful eating og går inn på matstress (les mer dette lenger opp). Vi går nærmere innpå vår autopilot og bevisstgjøring av våre vanemønster.

Uke 6: Veien videre og vedlikehold av mindfulness. Her oppsummerer vi, deler erfaringer fra kurset og reflekterer over hvordan mindfulness kan vedlikeholdes i hverdagen.

PRIS: 1.950 kr (verdi kr 3.900). Dette er et sertifiseringskurs med rabattert pris på 50% i forbindelse med utdannelsen som Mindfulnessinnstruktør fra Creationwork.

Påmeldingsfrist 15. august 2021. Når du sender inn din bestilling, får du en betalingsforespørsel fra VIPPS Holistisk Kosthold som bekreftelse. På grunn av begrensede plasser, er betalingen bindende uten refusjon. Vær tidlig ute for å sikre deg plass!

Hva forventes av deg som deltager: Den største læringen vil komme gjennom egen mindfulness-praksis som hjemmearbeid og erfaringsdeling i kursgruppen. Kurset krever ingen forkunnskaper i mindfulness.

Mindfulness er erfaringsbasert, og for å få størst mulig utbytte av kurset utøves øvelsene mellom hver samling. Hjemmeøvelsene er basert på det du har erfart fra kurset, refleksjonsoppgaver og lydfiler. 

Et kurs for deg som ønsker å:

  • Få bedre sanseopplevelse og økt matglede
  • Bevisstgjøre dine vanemønstre og få bedre selvinnsikt
  • Bli oppmerksom på dine stresstriggere og mestre stress

Gjennom oppmerksomt nærvær kommer du tettere på:

  • Hvordan stress påvirker dine matvaner og helse
  • Dine livsverdier og hva som er viktig for deg
  • Sammenhengen mellom tanker, følelser og stress

Med oppmerksomhetstrening få du verktøy for å håndtere og bevisstgjøre dine tanker og følelser på en god måte.