Kaker og desserter

Gyldne brownies

  • 150 g mandelmel
  • 100 g smør
  • 100 g lønnesirup
  • 50 g sukrin gold
  • 2 egg
  • 50 g mørk sjokolade, sukkerfri
  • 30 g valnøtter
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver, ekte

Pisk romtemperert smør godt sammen med sukrin og lønnesirup. Tilsett ett egg om gangen. Tilsett mandelmel, bake- og vaniljepulver. Grovhakk sjokolade og valnøtter og vend i røren.

Hell røren i en form ca 25x25 cm evt en rund form 20 cm. Legg gjerne bakepapir i bunnen. Stekes midt i ovenen på 200° C i 25 minutter. Avkjøles. Oppbevares i kjøleskap om du vil ha dem litt faste.

Sitronruter

  • 40 g kokosmel
  • 225 mandelmel
  • 150 g smør
  • 1 egg
  • 2 ts fiberhusk
  • 1ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver (ø)
  • 50 g finesse

Sitronfyll

  • 170 g smør
  • 2 sitron (ø)
  • 4 egg
  • 4 eggeplommer
  • 100 g finesse 
  • 60 g sukrin +
  • 1 ts arrowroot (eller maizena)

Mørdeig: La smøret bli romtemperert og bland alt. Kle 2 stk 1 L brødformer med bakepapir. Del deigen i to og fordel i formene, evt hele deigen i springform. Stek i midten av ovnen på 180 grader i 20 min.  

Sitronfyll: Finriv sitronene, kun det gule skallet. Press saften av sitronene Smelt smøret og avkjøl. Bland inn søtning, sitonskall, juice og arrowroot. 1 en egen bolle, pisk lett sammen eggene. Bland litt av smørblandingen i eggene. Hell så over eggmix i kjelen med resten. Varm opp til kokepunkter til tykner godt.Når bunnen er stekt ferdig, hell over fyllet , halvparten i hver form, og stek i 5 min til. Avkjøl. Ta ut av formen og skjær i ruter. Oppbevares i kjøleskapet

Ovnsbakt kaneleple

  • 2 røde epler
  • 20 g smør, romtemperert
  • 20 g mandelmel
  • 20 g sukrin gold
  • 1 ts kanel
  • Hakkede nøtter

Skjær ut et røslig hull i midten av eplene. Bland ingrediensene sammen. Trykk halvparten av massen i hvert av eplenes hull. Stekes ved 200° C i ca 35 minutter. Legg en stor kule deilig is, yoghurt eller krem på, toppet med nøtter. Helt nydelig. 

Raw sjokoladeboller 15 stk.

  • 50 g cashewsmør (evt. peanøttsmør)
  • 100 g dadler (10 stk.)
  • 100 g mandelmel
  • 30 g kakao
  • 10 g kokos
  • 5 g chiafrø
  • 2 ss kaffe
  • 1/2 ts vaniljepulver, usukret
  • Liten klype salt
  • 3-5 dråper romessence (smak til, evt se tips)

Ta ut stenene i dadlene og bland dem med stavmikser til en myk, jevn masse. Rør inn nøttesmøret og resten av ingrediensene. Rull til kuler (15 g hver). Ta kokos i en liten pose, putt en og en bolle i posen og kle med kokos.

Tips: Alternative smakstilsetninger: 1) 1 ss kakaonibs 2) 1 ts kanel eller 3) 1 ts lakrispulver (smak til).