Baser og tilbehør

Pesto

  • 1 potte basilikum, fjern store stilker
  • ½-1 dl olje (etter ønsket konsistens)
  • 1 fedd, revet hvitløk
  • 2 ss revet parmesan
  • 20 g cashewnøtter
  • Salt og pepper etter smak.

I en liten blender (f.eks. stavmixer), bland basilikum og olje og bland. Tilsett resten til nøttene er malt inn.

Tips: Perfekt som pålegg og pastasaus.

Kommende oppskrift.

Chai krydderblanding til latteI

  • 3 ss ekte kanel Ceylon
  • 2 ss kardemomme
  • 1 ss malt ingefær
  • 1 ts malt muskat
  • 1 ts nellik

Bland alt sammen, oppbevares i en glassbeholder f.eks. i et brukt krydderglass. eller syltetøyglass.

Jeg bruker en fyldig havremelk som base, men velg melken som passer deg.

Te latte: 1 pose sort te, 1 ts chai blanding, 1 dl vann og 2 dl melk. Hell melk og chai blandingen i en kjele, varm opp til kokepunktet. Visp krydderet inn og la hvile i noen minutter. Kok opp 1 dl vann, helles i stor kopp sammen med teposen. Sil chaimelken i koppen. Søtes etter ønske.

Kaffe latte: Bytt ut vannet med ferdig kaffe. Kako latte: Ha i kakao etter smak i melkeblandingen. NYT!

Ingefærshot

Ingefær har fantastiske egenskaper; stimulerer immunforsvaret, fordøyelsen, blodsirkulasjonen og er betennelsesdempende. 

  • 250 g fersk ingefærrot
  • 1/2 sitron, saft
  • 3 ss eplesidereddik, rå
  • 5 dl vann

Skrelle ingefær, kutt  i biter og ha i en blender. Tilsett vann, og kjør på full speed til finmost. Sett en nøttepose / bærnett i et litermål og hell over blandingen. Tilsett sitronsaft og eddik i en glassflaske (helst), hell over ingefærsaften. Holdbar i kjøleskapet ca 1 uke.